Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ισοτιμια νομισματων με ευρω:


USDΕυρω / Δολλαριο Αμερικης1.2818γραφημα Δολλαριο Αμερικης - USD
GBPΕυρω / Λιρα Αγγλιας0.8353γραφημα Λιρα Αγγλιας - GBP
JPYΕυρω / Γιεν Ιαπωνιας98.4300γραφημα Γιεν Ιαπωνιας - JPY
RUBΕυρω / Ρουβλι Ρωσιας40.4449γραφημα Ρουβλι Ρωσιας - RUB
CADΕυρω / Δολλαριο Καναδα1.3045γραφημα Δολλαριο Καναδα - CAD
AUDΕυρω / Δολλαριο Αυστραλιας1.2398γραφημα Δολλαριο Αυστραλιας - AUD
CHFΕυρω / Φραγκο Ελβετιας1.2098γραφημα Φραγκο Ελβετιας - CHF
SEKΕυρω / Κορωνα Σουηδιας8.8719γραφημα Κορωνα Σουηδιας - SEK
DKKΕυρω / Κορωνα Δανιας7.4353γραφημα Κορωνα Δανιας - DKK
NOKΕυρω / Κορωνα Νορβηγιας7.7022γραφημα Κορωνα Νορβηγιας - NOK
CNYΕυρω / Γουαν Κινας8.0975γραφημα Γουαν Κινας - CNY
SGDΕυρω / Δολλαριο Σιγκαπουρης1.6494γραφημα Δολλαριο Σιγκαπουρης - SGD
HKDΕυρω / Δολλαριο Χονγκ Κονγκ9.9560γραφημα Δολλαριο Χονγκ Κονγκ - HKD
Τελευταία ενημέρωση: 02:58 13/01/2012

Έβρος-Σε 110 τετραγωνικά φιλοξενούνται 146 λαθρομετανάστες!!!


Η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT), δίνει στη δημοσιότητα, έκθεση 54 σελίδων, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και στα κέντρα κράτησης στην....Ελλάδα. Στην έκθεση αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες για τις απαράδεκτες - όπως χαρακτηρίζονται - συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των λαθρομεταναστών και των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές και απευθύνονται προς τις ελληνικές αρχές, έντονες συστάσεις για την βελτίωση αυτής της κατάστασης που, όπως σημειώνεται, βρίσκεται σε επίπεδα χειρότερα απ' εκείνα του 1997.Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι, παράνομοι μετανάστες κρατούνται στην Ελλάδα για εβδομάδες ή και μήνες, σε πολύ κακώς επιπλωμένα, μη αεριζόμενα και μη διαθέτοντα επαρκή φωτισμό κελιά, χωρίς τη δυνατότητα προαυλισμού, ενώ τονίζει ότι, οι ελληνικές αρχές δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, ότι θα βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης παράνομων μεταναστών και ότι, επιπλέον, οι παράνομοι μετανάστες δεν θα κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα και συνοριακούς σταθμούς φύλαξης.Ακόμη και σήμερα, υπογραμμίζεται, αστυνομία και μεθοριακοί σταθμοί φύλαξης εξακολουθούν να κρατούν όλο και μεγαλύτερο αριθμό παράνομων μεταναστών, σε ακόμη χειρότερες συνθήκες.Για παράδειγμα, αναφέρει η Επιτροπή, στην αστυνομία του Σουφλίου και στους συνοριακούς σταθμούς στην περιοχή του Έβρου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 146 παράνομοι μετανάστες στριμωγμένοι σε ένα δωμάτιο 110 τ.μ., χωρίς να έχουν πρόσβαση σε υπαίθρια άσκηση ή οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα να μετακινούνται και με μόνο μία τουαλέτα και ένα ντους. Γυναίκες κρατούνταν μαζί με τους άνδρες και οι κρατούμενοι δεν είχαν το δικαίωμα να αλλάξουν τα ρούχα τους.Για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές τονίζει ότι, δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για τη διαχείρισή τους, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να στερούνται της προσφοράς υπηρεσιών υγείας και υγιεινής.Όπως λειτουργεί, το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι σε θέση να παράσχει ασφαλή φύλαξη των κρατουμένων, ενώ στις φυλακές της χώρας εφαρμόζεται η πρακτική της «αποθήκευσης» κρατουμένων. Ιδιαίτερα ανησυχητικές βρίσκει η Επιτροπή τις συνθήκες στις φυλακές Άμφισσας και Κορυδαλλού αλλά και στην καινούργια φυλακή του Δομοκού.Στη έκθεσή της, ωστόσο, η CPT αναγνωρίζει πλήρως την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με το να αντιμετωπίζει μια σταθερή εισροή παράνομων μεταναστών τα τελευταία χρόνια, και σημειώνει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο αυτή η εισροή να μειωθεί στο εγγύς μέλλον.
Μαζί με την έκθεση της Επιτροπής, δίνεται στη δημοσιότητα και η απάντηση των ελληνικών αρχών, με την οποία απαριθμούνται τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα, για την εφαρμογή των συστάσεων της CPT και τονίζεται ιδιαίτερα η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.
Πηγή: www.faros24.gr

Ωριαία Πρόβλεψη Καιρού για Αλεξανδρούπολη την 13 Ιαν 2012


Τοπική ώραΘερμ
°C
Διεύθυνση ΑνέμουΤαχύτητα Ανέμου
Km/h
Υγρ%Καιρός
05:002.8 °CΝΝΔ6 Km/h
(2Bf)
79Αίθριος καιρός
08:003.6 °CΝΔ10 Km/h
(2Bf)
81Αίθριος καιρός
11:008.3 °CΝΔ17 Km/h
(3Bf)
71Αραιή συννεφιά
14:009.5 °CΝΔ19 Km/h
(4Bf)
70Αραιή συννεφιά
17:006.7 °CΔΝΔ16 Km/h
(3Bf)
80Αραιή συννεφιά
20:005.6 °CΔΝΔ15 Km/h
(3Bf)
80Αραιή συννεφιά
23:004 °CΒΔ10 Km/h
(2Bf)
77Αραιή συννεφιά
Πηγή: www.freemeteo.gr

Άρθρα - ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ Ε-MAIL ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ Ή ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ


Η άλλη όψη των αγροτικών κινητοποιήσεων

Αν και συμμερίζονται οι πολίτες τις έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου ωστόσο πολλές είναι οι παραγωγικές τάξεις που αντιδρούν 

Σε ετήσιος θεσμός τείνουν να μετατραπούν τα τελευταία χρόνια, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, γνωστά σε όλους μας ως μπλόκα. Τα αιτήματα των αγροτών φυσικά πολλά και δίκαια. Κανείς δεν τα αμφισβητεί. Άλλωστε πολλά από αυτά επιζητούν επίλυση εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια μέχρι και σήμερα δεν έχουν βρει την απάντησή τους, γι ‘ αυτό και είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές.
Ερωτηματικό ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις διεξάγονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και μάλιστα κατά μήκος κεντρικών οδικών αρτηριών που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κομβικά σημεία. 
Η κίνηση τους αυτή βέβαια έχει δόση ουσίας, αφού συνήθως όταν ζητάμε την επίλυση ενός θέματος χτυπάμε εκεί που πονάει!
Κάθε νόμισμα όμως έχει πάντα δύο όψεις. Από τη μία η αγροτιά και γενικότερα η ελληνική ύπαιθρος, που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει σκύψει επάνω της για να βρει τρόπους επίλυσης απλών βασικών προβλημάτων της και από την άλλη μία σειρά από επαγγέλματα και παραγωγικές ομάδες που θίγονται από τον κόψιμο της Ελλάδας στα δύο, στα τρία και σε όσα κομμάτια κάθε φορά, οι αγρότες θέλουν.
Και τα ερωτήματα βέβαια που έχουν οι θιγόμενοι επαγγελματίες στο στόμα τους, πολλά:
- Γιατί οι αγρότες δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις το καλοκαίρι; Επειδή τότε έχουν δουλειές στα χωράφια; 
- Εμείς τι φταίμε;
- Γιατί δεν προχωρούν σε αποκλεισμό του Υπουργείου;

«Θράκη Press»


Η  εφημερίδα «Θράκη  Press» δημιουργήθηκε από μία ομάδα ατόμων που προέρχονται από το χώρο των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης της Θράκης μετά από ώριμη σκέψη και πολύ περισυλλογή.
Στόχος τους είναι να προσθέσουν ένα ακόμη λιθαράκι στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής και να συμβάλουν και αυτοί από την πλευρά τους στην ανάδειξη και επίλυση  μίας σειράς από προβλήματα που την ταλανίζουν.
Αποτελεί την απαρχή μίας νέας μορφής ενημέρωσης και για να συνεχίσει να υπάρχει ζητά την στήριξή σας.
Η συντακτική της ομάδα σας υπόσχεται, ότι θα βρίσκεται κοντά σας κάθε Παρασκευή από τις 29 Ιανουαρίου 2010 και μετά, σε συγκεκριμένα σημεία σε όλο το μήκος και το πλάτος του Έβρου αρχικά και στη συνέχεια της Θράκης

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ



ΑΘΗΝΑ: ΑΜΕΡΙΚΗΣ 23, ΚΟΛΩΝΑΚΙ



ΞΑΝΘΗ
• ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ  
  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


ΚΟΜΟΤΗΝΗ
• ΚΤΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
• ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
• ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
• ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ (ΥΨΟΣ ΕΛΤΑ)
• Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  (ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕURΟΒΑΝΚ)
• ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΑΦΕΤΗΡΙΑ
   ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ)
• ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
• ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ



 ΦΕΡΕΣ
• ΚΤΕΛ ΦΕΡΩΝ" · ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
   ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ · ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΕΡΩΝ

 ΤΥΧΕΡΟ
• ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

ΣΟΥΦΛΙ
• ΚΤΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
• ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΛΑΒΑΡΑ
• ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΟΡΦΕΑ


ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΔ/ΧΟΥ · ΕΙΣΟΔΟΣ 
  ΔΟΥ ΔΙΔ/ΧΟΥ · ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
  ΔΙΔ/ΧΟΥ
 • ΟΔΟΣ Β.ΓΕΩΡΠΟΥ. ΥΨΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
• ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
• ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
• ΚΤΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


ΔΙΚΑΙΑ
• ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΝ