Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η άλλη όψη των αγροτικών κινητοποιήσεων

Αν και συμμερίζονται οι πολίτες τις έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου ωστόσο πολλές είναι οι παραγωγικές τάξεις που αντιδρούν 

Σε ετήσιος θεσμός τείνουν να μετατραπούν τα τελευταία χρόνια, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, γνωστά σε όλους μας ως μπλόκα. Τα αιτήματα των αγροτών φυσικά πολλά και δίκαια. Κανείς δεν τα αμφισβητεί. Άλλωστε πολλά από αυτά επιζητούν επίλυση εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια μέχρι και σήμερα δεν έχουν βρει την απάντησή τους, γι ‘ αυτό και είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές.
Ερωτηματικό ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις διεξάγονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και μάλιστα κατά μήκος κεντρικών οδικών αρτηριών που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κομβικά σημεία. 
Η κίνηση τους αυτή βέβαια έχει δόση ουσίας, αφού συνήθως όταν ζητάμε την επίλυση ενός θέματος χτυπάμε εκεί που πονάει!
Κάθε νόμισμα όμως έχει πάντα δύο όψεις. Από τη μία η αγροτιά και γενικότερα η ελληνική ύπαιθρος, που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει σκύψει επάνω της για να βρει τρόπους επίλυσης απλών βασικών προβλημάτων της και από την άλλη μία σειρά από επαγγέλματα και παραγωγικές ομάδες που θίγονται από τον κόψιμο της Ελλάδας στα δύο, στα τρία και σε όσα κομμάτια κάθε φορά, οι αγρότες θέλουν.
Και τα ερωτήματα βέβαια που έχουν οι θιγόμενοι επαγγελματίες στο στόμα τους, πολλά:
- Γιατί οι αγρότες δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις το καλοκαίρι; Επειδή τότε έχουν δουλειές στα χωράφια; 
- Εμείς τι φταίμε;
- Γιατί δεν προχωρούν σε αποκλεισμό του Υπουργείου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου